Vælg en side
123a

Når du hører ordene escape room, så tænker du måske, at det da lyder som en uhyggelig ting. Men det er det faktisk slet ikke! Escape rooms er blevet mere og mere populære herhjemme, da det er en sjov og anderledes måde at hygge sig sammen på. I denne artikel kan du lære meget mere om escape rooms, og hvis du stadig er nysgerrig, så kan du her lære: hvad er et escape room?

escape skilt

Det er målet

Som navnet antyder, så handler escape rooms typisk om at undslippe fra et rum. I nogle tilfælde kan det også være en anden mission, du er på under spillet som fx at finde en kode til et pengeskab eller noget helt andet. 

Spillet er tidsbegrænset, og du har ofte omkring 60 minutter til at opnå målet ved at løse en række gåder, indtil du enten lykkedes med at slippe ud, eller tiden løber du. Escape rooms har en form for historie, som du følger, mens du forsøger at finde til bunds i mysteriet. 

Alt om gåderne

Når nu spillet er baseret på at løse gåder, så betyder det naturligvis også, at du skal forstå gåderne for at forstå spillet. 

Det gode ved escape rooms store popularitet er, at der findes mange kreative gåder derude, der alle kræver forskellige løsninger. Nogle handler om logisk tænkning, matematiske udregninger og deduktion, mens andre har meget mere fokus på kreativ tænkning, snilde og behændighed. Derfor er det også en god ide, hvis du samler et hold med en masse forskellige typer, så I altid har én, der er stærk i hvad end for en slags gåde, I ender med at skulle løse. 

Mysterium

Escape room populariteten

Escape rooms er en rimelig ny trend. Det første escape room blev lavet i 2007 i Japan. Rummet var baseret på et lignende videospil fra 2004. Sidenhen har escape room fænomenet bredt sig til hele verden, og i 2019 var der i hvert fald 15.000 escape rooms lokationer rundt omkring i verden. Da hver lokation ofte har flere spil, du kan spille, så var der i alt mellem 40.000 og 50.000 spil i 2019. 

USA, Kina og Rusland er i spidsen i forhold til antal escape rooms, men Østeuropa har generelt flest escape rooms pr. indbygger. 

Vil du lære mere om: hvad er et escape room? Så skal du bare følge linket i starten af artiklen. Held og lykke med din escape room oplevelse!