Vælg en side
123a

Bambus er utrolig nemt at arbejde med, det kræver nærmest ingen pasning og vokser utroligt hurtigt. Derfor er bambus nem at have med at gøre, hvis man gerne vil gøre sin have mere frodig. 

     Bambusplanter er både billige og bæredygtige, og kan bruges til en masse forskellige sjove ting. Du kan eksempelvis lære at flette med bambus, og kan lave alt fra kurve til hytter i bambusflet. Bambusflet er en sjov og kreativ aktivitet, der virkelig kan samle hele familien, og det er altid endnu sjovere når man arbejder med noget man selv har dyrket. 

Hvordan kan bambus bruges i haven? 

Der er nærmest ingen grænser for, hvordan du kan bruges bambus i dit hus og i din have. Du kan eksempelvis vælge, at lave en hæk af bambusplanter, som du kan lade gro tæt sammen så de ikke kan ses igennem. Fordi bambusplanter er så lette at have med at gøre, og vokser utroligt hurtigt, vil din hæk stå færdig på ingen tid. Du skal selvfølgelig huske på, at en hæk af bambus kræver en smule pasning, da planterne vokser så hurtigt, at de tit skal beskæres, hvis du ønsker at din hæk ikke bliver for høj. Du kan også plante din bambus i jorden med lidt mellemrum, og bare lade dem vokse op og pynte, med deres brede frodige grene og blade. Du kan for eksempel plante dem i kanten af dine bed, og lade dem pynte der. Bambus behøver ikke stå direkte i jorden, eller udenfor, men kan også plantes i potter. Du kan placere dine potter med bambus både inde og ude som du vil. Bambusplanter er temmelig hårdføre, og kan nemt overleve en dansk vinter. 

Lær at flet med bambus 

Hvis du vælger at gøre din have med frodig med bambus, gør du den også sjovere for dine børn eller børnebørn. Bambus er nemlig oplagt, at bruge til at flette forskellige ting med. Du kan eksempelvis lære, med dine børn, at flette kurve, lysestager, måtter og andre ting. Bambusflet kræver en lille smule træning, men når man først har lært det, så er det både sjovt og en kreativ proces. Du kan finde forskellige flette teknikker på internettet. Her kan du også finde frem til hvornår din bambus er mest velegnet til at flette med. Der sker ikke noget ved, at du skærer din bambus ned, for at flette med det. Det gror så hurtigt, at det inden for et par uger vil have vokset sig højt igen. På den måde pynter du ikke alene din have, når du vælger at plante bambus. Du lægger også op til sjov og leg både for børn og voksne, når du lader de høje bambusstænger svaje over din have.