Vælg en side
123a

Vores fremtid kræver fælles løsninger. Sådan er det ikke kun nutiden, der tænker. Igennem historien har mennesker skullet bruge fælles løsninger i samfundet som i natursamfundene. 

Her dukkede store ledere op, som guidede folkemængden igennem jungler, savanner og transatlantiske krige. Uden disse viljestærke og til tider dumdristigske krige havde vi aldrig set, om græsset var grønnere på den anden side. 

Uden en initiativtager, hvordan skulle de første mennesker have trasket og sejlet fra Afrika og ende i Australien for 60.000 år siden? 

kvindelig_leder

Ideerne bliver aktualiseret

En god leder har såvel samfundet som virksomhederne brug for. Vennegruppen, familien, selskabet og bofællesskabet kræver, at en eller anden træder i de store sko – og det ikke klovneskoene. 

Hvis det lyder som dig, så tag et lederkursus. Her lærer du, hvordan du bliver en god leder. En, der kæmper for virksomhedens eller organisationens ideer på en gavnlig måde for virksomheden. 

Der findes mange forskellige ledelsesstrategier, du kan beskæftige dig med. Forskellige brancher, mennesker og situationer kan kræve forskellige ledelsesstrategier. Ikke er alle er tjente med den overbærende og tilbageholdende leder, ej heller er alle tjente med den slagkraftige og bombastiske. 

Lederen anno 2021 skal være agil og fleksibel. Med et godt nydansk virksomhedsord, skal du være omstillingsparat. Menneskene under din ledelse er aldrig ens og ser ikke på deres leder ens. 

Virksomhedens ideer og visioner bliver aktualiseret, når virksomheden har en god læremester og dygtig leder. 

Mangler_en_leder

Samfundet mangler ledere

Er der brug for ledere? 

Spørgsmålet er en smule arbitrært. For ja, der vil altid være brug for dygtige ledere, som læser branchen, samfundet, markedet osv. klogt. Storbritannien og Europa behøvede Churchill under anden verdenskrig, men der var ikke ligefrem en jobannonce i The Sun med ordene: En bombastisk og slagkraftig taler og leder søges som premierminister. 

De store ledere skaber det rette svar på en udfordring eller en tilstand. Ikke alle virksomheder står med lige så store udfordringer som et fascistisk diktatur i baghaven. 

Men alle virksomheder som organisationer mangler en god leder, der kan styre dem i krisetider som i rolige tider. 

Helt konkret mangler vores samfund lige nu ledere i en klimakrise, hvor ingen virker oplagte som den næste store klimareformator. Greta Thunberg har den fordel, at vi skal leve med klimaforandringerne i mange år ud i fremtiden, så mon ikke hun vokser sig stor og stærk i vores kritiske søgen efter en stærk lederrolle. 

Hvor er der brug for dine lederkapaciteter henne?