Vælg en side
123a

Der findes mange muligheder hvis du gerne vil lære at lave hjemmesider og evt. leve af det i fremtiden.

At være webdesigner er ikke som sådan en beskyttet titel, så du behøver ikke nødvendigvis at tage en uddannelse. Hvis du er selvlært kan du også sagtens kalde dig for webdesigner og f.eks. starte selvstændig op eller få et job i en virksomhed der laver hjemmesider til deres kunder.

Hvis du gerne vil være webdesigner og lære at lave hjemmesider så kan du finde 3 gode råd i denne artikel.

Fly

Gå uddannelsesvejen

Hvis du vælger at tage en officiel uddannelse til webdesigner så har du den store fordel at du kan få S.U. under din uddannelse og du får officielle papirer på hvad du kan.

Når du gerne vil være webdesigner er der flere forskellige uddannelser der kan give dig den nødvendige viden, eller en grundlæggende viden som du senere kan bygge videre på. 

  • På f.ek.s Roskilde Teknisk Skole kan du over 2 år tage uddannelsen til webintegrator
  • En af danmarks mest anerkendte uddannelser som webdesigner er multimediedesigner uddannlesen, den tager 2 år og fås på et erhvervsakademi
  • Du kan også vælge at tage 5 år på universitetet med informationsvidenskab

Du skal kunne lide at uddanne dig

Selv om du tager en uddannelse i webdesign så er det vigtigt at du hele tiden holder dig opdateret.

Der vil hele tiden ske udvikling inden for webdesign og det at lave hjemmesider, derfor skal du forberede dig på et liv hvor du løbende vil skulle uddanne dig og lære nye systemer.

Helt tilbage til da internettet stadigvæk var noget nyt skulle man kunne finde ud af at kode, det behøver man ikke længere, i dag findes der mange andre systemer man kan lave hjemmesider i.

Bagage på gulv

Overvej at dygtiggøre dig indenfor andre områder

Det sidste tip er især en god ide hvis du gerne vil være selvstændig. En ting er nemlig at designe hjemmesider, men en anden er at holde dem sikre, optimere dem og sørge for at alt bare fungerer som det skal.

Derfor kan du også overveje om det vil være en god ide at supplere din uddannelse med viden om IT sikkerhed, SEO arbejde, hastighedsoptimering osv. 
Hvis du skal designe hjemmesider, kan det også være en god ide at dygtiggøre dig inden for kommunikation da du med stor sandsynlighed vil komme til at arbejde med at håndtere kunder.