Vælg en side
123a

Enormt mange danskere bruger briller. Der bliver i Danmark flere og flere brugere. Mange børn og unge tænker måske ikke over det, og der kan derfor gå længere tid før netop synsnedsættelsen bliver opdaget. Undersøgelser viser, at cirka 60% af alle danskere over 12 år i dag bruger briller. Når man tænker over det, så er det jo faktisk ret mange mennesker. Det er i dag sådan, at menneskers syn går hen og bliver dårligere og dårligere, jo ældre man bliver. Derfor er det i dag, helt op i mod 80% af alle danskere over 40 år der bruger briller, og faktisk hele 92% af danskerne over 60 år som bruger briller. Det er vildt mange mennesker når man tænker over det. Derfor kan du i denne artikel læse om: hvor, hvordan og hvorledes du kan få foretaget en systest, således der også er styr på dit syn.

kvinde syntestes

Hvad er en synstest?

For at finde frem til, om du er en af de mange danskere der skal have briller, ja så kan det være en rigtig god idé at tage en synstest. Selvom du har briller, kan det stadig være en stor fordel at få tage en synstest i ny og næ, således du sørger for at du altid er klar over hvordan dit syn udvikler sig, og om der er justeringer der skal laves med dine briller eller kontaktlinser. En synstest kan du få lavet hos din lokale optiker. Det er en måde at undersøge dine øjne og dit syn, også kaldet en øjenundersøgelse. Her tjekker man dit syn, og laver en vurdering ud fra en række test. Man kan eksempelvis teste din evne til at fokusere, din evne til at skelne genstande fra hinanden, om der er bestemte farver du har sværere ved at se, hvordan din reaktionsevne er eller meget andet. Herefter ved man altså, om du skulle have det der kaldes plus eller minus på dine øjne. Dette betyder om man er nær- eller langsynet. Det vil sige, at nogle mennesker ser de ting der er tæt på meget klart, og ting længere væk mere uskarp, hvorimod andre kan se det der er langt væk meget klart, og de ting der er nære uskarpt. Det er generelt den måde man opgør synsbesvær, og dermed det du vil høre om, hvis du booker en synstest, og der er noget af dit syn der er nedsat.

tavle med bogstaver

 Skal du så have briller?

Hvis du har en synsnedsættelse, ja så vil det være enormt smart at få et par briller. Briller eller kontaktlinser, går ind og korrigere for den synsnedsættelse du har, og er dermed helt personligt tilpasset dit syn. Du vil på den måde have et helt skarpt syn, uanset om du er nærsynet på det ene øje og langsynet på det andet. Book gratis synstest ved at klikke på linket her, og find frem til hvor du lettest kan få lavet en synstest. Det koster som sagt ikke noget, og du vil med garanti takke dig selv, hvis du fandt frem til at du havde en synsnedsættelse du ikke kendte til, eller at den var eskaleret i løbet af de sidste år.