Vælg en side
123a

Som sommeren nærmer sig med hastige skridt, gør mange bryllupper det også. Der er trods alt ikke noget at sige til, at man gerne vil gå ud af kirken i solskin og tørvejr fremfor at blive våd i den fine brudekjole. Ej heller kan det virke mærkværdigt at ville holde festen i en varm have fremfor at skulle være begrænset til hjemmets fire vægge eller fremmede festlokaler. På årsbasis betyder det altså, at der er langt flere bryllupper i forår om sommeren, end man nogensinde kan skrabe sammen om vinteren.

Tid til bryllupsplanlægning

Få tiden til at passe

Apropos de danske bryllupper og deres tidsmæssige placering, er det også bemærkelsesværdigt, at folk bliver ældre og ældre, inden de bliver gift. Det kan der være mange grunde til. Måske er vi bare blevet mere velovervejede, når det kommer til det at gifte sig, end generationerne før. Det kan også skyldes den kaotiske og besværlige datingscene, som i dag hersker online såvel som offline. Sidst men ikke mindst kan det også have et eller andet at gøre med, at både mænd og kvinder tager stadig længere uddannelser, og det er trodsalt svært at planlægge og få ideer til bryllup og blive gift, når man også stadig skal læse til eksamen. Eller hvad? 

Sådan behøver det i hvert fald ikke nødvendigvis at være, men det kræver selvfølgelig, lige som så meget andet, at du er økonomisk med din tid, og at I er en smule taktiske. Først og fremmest kan det være en god ide, at I kommer til at bo sammen, hvis det ikke allerede er tilfældet. Det kan selvfølgelig blive en umulighed, hvis I begge er under uddannelse i forskellige dele af landet, men det gør lige omtrent alle dele af bryllupsplanlægningen nemmere, hvis I til enhver tid kan hjælpe hinanden og få fælles ideer til bryllup. Tilstræb derfor også, om muligt, at få en nogenlunde synkron hverdag, så I kan bruge mere tid sammen. Om ikke andet vil det vise sig at være god træning til jeres kommende ægteskab.

Spar penge

Hvis det nærmere er penge end tid, I er bekymrede for, er der dog også ideer til bryllup af den art. Der er nemlig masser af gode og billige ideer til bryllup. Hvis I, som det fleste studerende, ikke ligger inde med et stort hus eller en passende have, kan det være, at I må låne af nær familie fremfor at skulle leje festlokaler. Ligeledes er det heller ikke uhørt at spørge selvsamme nære familie, om de vil stå for noget af maden. Hvad angår brudeparrets ikoniske tøj, kan det faktisk lånes ganske billigt hos nogle virksomheder, så man ikke behøver at punge ud for en kjole, man alligevel kun kommer til at bære en enkelt gang.

Lån bryllupstøjet

Et særligt bryllup

Har I fulgt med på nyhedssider såsom https://nyhedshuset.dk/, ved I nok også, at hvis jeres bryllup falder denne sommer, så bliver det et ganske specielt bryllup uafhængigt af jeres planlægning og ideer til bryllup. En virus har ændret på mange regler for fester og samvær, men for indeværende ser det dog ud til, at begrænsninger på forsamlingens størrelse såvel som brudevalsen er blevet lettet, så I kan få jeres drømmebryllup. Også mens I er under uddannelse.