Vælg en side
123a

Lige om lidt står ferien igen for døren, du har studeret hårdt i år, og du har helt sikkert fortjent at slippe bøgerne lidt og komme en smule væk.

Men hvor skal turen gå hen? Som studerende kan økonomien ofte være en udfordring, især når det kommer til at holde ferie oven i de daglige udgifter.

Men det behøver faktisk ikke at være så dyrt, der er masser af muligheder for at holde en ferie på budget, læs med her og få et par gode tips til en ferie på budget. 

Cykelferie

Hold ferie i Danmark

At rejse kan hurtigt blive dyrt, men rejser du inden for landets grænser så kan du ofte komme ret billigt afsted, især hvis du er ude i god tid, så er der faktisk billige togbilletter til det meste af landet.

I Danmark er vi også gode til at lave dele kørsel, og hvis du opretter en profil på en af de mange delebils-sider, så kan du helt sikkert få et billigt, hvis ikke gratis lift til din ønskede destination.

Der er utrolig mange flotte og smukke steder at besøge i Danmark. Tag f.eks. et kig på karrebaeksmindeinfo.dk/ og se en lækker destination.

Gør brug af gratis attraktioner

Hvis du er naturmenneske så ligger dette punkt lige til højrebenet, både i Danmark og resten af verden har vi nemlig rigtig meget smuk natur, og der er masser af oplevelser at tage afsted til.

Smukke solopgange, et rigt fugle- og dyreliv, vandreture i skoven, mad over bål og meget mere. Pak tasken og tag på en lækker vandretur i naturen.

Det er en fantastisk måde at koble fra på, og du vil helt sikkert føle dig klar til at genoptage studierne bagefter.

Derudover findes der også et væld af andre gratis attraktioner, eller attraktioner med studierabat.

Budget

Billig overnatning

Noget af det der ofte koster en del når man tager på ferie er overnatningen.

En nat på et hotel kan hurtigt løbe op i omkring 1000 kroner, men heldigvis er der muligheder for at overnatte langt billigere.

Har du et godt netværk kan du gøre brug af det populære couch-surfing, eller du kan se om du kan “bytte” dig til en overnatning et sted, altså finde nogen der gerne vil holde ferie der hvor du bor, mens du holder ferie der hvor de bor, så er der gratis overnatning.

En anden mulighed er at sove i telt, eller bruge de mange vandrehjem der ofte byder på billig overnatning.