Vælg en side
123a

Det kan være svært altid at finde fokusset til at læse det mindre bjerg af artikler og kapitler, som man skal igennem før næste time går i gang. Derfor har vi her samlet en række gode råd til, hvordan du bedre kan koncentrere dig næste gang du skal i gang med at studere. Læs med her hvis det har interesse. 

Person bag bøger

Skal du lytte til musik imens? 

Det er ikke alle der kan koncentrere sig, hvis de lytter til musik imens de studere. Men for nogle er det helt uundværlig. Er du en af de typer? Så kan det være værd at investere i et godt jabra headset og sætte noget musik på imens du læser. Med sådan et headset forstyrrer du heller ikke de medstuderende, som muligvis sidder omkring dig. 

Det fungerer ofte bedst, hvis man sætter noget klassisk musik på. Hvis der er en masse sangtekst inde over den musik du lytter til, så kan det ofte virke for distraherende. 

Hav vand og snacks i nærheden

De fleste studerende har nemmere ved at koncentrere sig, hvis de lige har noget vand og nogle snacks i nærheden af sig. At studere er trods alt hårdt arbejde og man kan hurtigt gå hen og blive sulten, når man sidder i et par timer og læser til næste time. 

Hvis du har et problem med at dine små spisepauser hurtigt udvikler sig til lange pauser der virker distraherende, så kan det fungerer bedre at du snacker løbende imens du læser. Du kan for eksempel komme meget langt på en håndfuld nødder og en lækker smoothie.

Kvinde lytter til musik

Korte små pauser

Derudover kan det være en god ide at sørge for at holde blot korte pauser af og til, imens man læser. Dette kan være en lille tissepause eller en pause, hvor man lige rejser sig op og laver lettere rengøring ude i køkkenet. 

Med sådanne små pauser får man lige rettet fokus væk fra teksten et øjeblik og man giver sin hjerne en mindre pause. Du kan se det ligesom den mindre pause du tager mellem dine træningssæt, når du er nede i fitnesscentret.