Vælg en side
123a

Det er hårdt arbejde at studere og det kan kræve meget af dig. Det kan nogle gange være svært at finde motivationen og tiden til at fokusere på ens studier, når man har resten af ens liv at tage hensyn til. Læs her om to måder der muligvis kan hjælpe dig med at fokusere på studierne.

Person der studerer

Hyr hjælp i hjemmet

Hvis du har mulighed for det, så kan det være en meget god ide at hyre ekstra hjælp i hjemmet. Det kræver meget at holde styr på ens bolig og når man studerer, så er tid ikke lige det man har mest af. Det kan derfor være penge der godt givet ud, når man hyrer nogen til at gøre det for én i stedet for. 

Alternativt kan du lige tage et kig nogle støvsugere andre former for rengøringsprodukter. Der findes mange forskellige modeller derude og der er for eksempel nogle støvsugere, som kan sætte i gang helt selv, så længe man indstiller den rigtigt. Den kan tage det værste, så du ikke hele tiden skal sætte tid af til rengøringen men kan fokusere på studierne. 

Person der skriver

Få andre til at passe børnene en eftermiddag

Det er vigtigt at man er der for sine børn, men det er nu også meget vigtigt, at man af og til tager tid af for en selv – især når man studerer. Du har både brug for tid til at studere i ro og fred og du skal have tid til at komme dig igen og samle kræfter. 

Det er derfor en god ide at prøve at finde nogle, som eventuelt kan tage børnene for en eftermiddag, imens du kan fokusere på dig selv. Det kan være et familiemedlem eller en ven der træder til.