Vælg en side
123a

Er du karrieremennesker? Så er du sikkert også meget interesseret i at vide, hvordan du kan gøre din forudsætninger for at klare det godt på jobbet så gode som mulige.

Der er mange ting, man kan gøre for at komme længere frem i jobkøen eller få en bedre position på det arbejde, man allerede har. Selvfølgelig skal man have evnerne, som det kræver for at klare sig godt inden for det gældende område, men det handler også om at bevare overblikket, så man ikke bliver for stresset over al den energi, som man bruger på at gøre sig selv klar til arbejdet. Se mere om det her.

Møde

Tag kurser

Hvis man gerne vil sætte sig selv i en bedre position på arbejdspladsen eller til fremtidige arbejdsmuligheder, er det vigtig at være så godt og relevant uddannet som muligt. Hvis din arbejdsgiver eksempelvis giver dig muligheden for at tage nogle amu kurser, gælder det altså om at sige ja med samme. 

For selvom du sikkert allerede har taget en længerevarende uddannelse, kan man altid bruge nogle flere redskaber, som kan bruges specifikt til det, man beskæftiger sig med. Og det er også noget, som virker positivt for din nuværende og fremtidige arbejdsgiver. Det handler om at have så man redskaber med sig som muligt.

Tag ansvar og vis engagement

Når man er ansat på en arbejdsplads, og man gerne vil længere frem i systemet, handler det selvfølgelig om at gøre sig bemærket på en positiv måde. Man skal selvfølgelig også have evnerne, som det kræver at nå til tops, men det er bestemt ikke en dårlig ting, hvis man også er god til at tage ansvar og udvise engagement.

Dem, som når længst, er dem, som gør noget for det større billede, og som heller ikke er bange for at tage fat, selv når det er lidt usikkert eller grænseoverskridende. Så man skal vise, at man elsker at arbejde, og at man også er villig til at tage de sure opgaver.

Havearbejde

Giv dig selv de pauser du har brug for

Selvom at det selvfølgelig er vigtigt at bruge tid og energi på arbejdet, især hvis man elsker at arbejde og gerne vil klare det godt på jobbet, så er det også vigtigt, at man lige sætte sig ned en gang imellem og slapper fuldstændigt af. Selv dem, som elsker at arbejde, kan gå hen og blive ramt af stress, så derfor er det vigtigt, at man hele tiden mærker efter og tager en pause, når det er nødvendigt.

Der er rigtig mange, som finder ro i at bruge tid i haven, da man her bevæger sig i den friske luft og bruger tid på nogle ting, som slet ikke har noget med arbejde at gøre. Det kan eksempelvis blive et nyt projekt at passe de nye ferskentræer i haven, da dette er en hobby, som kan få tankerne lidt væk. Og så er det ikke noget, man skal tænke sig meget over, fordi det netop er praktisk arbejde – det kan være en god lille pause at give sig selv i en hverdag, hvor det mest af alt handler om arbejde.