Vælg en side
123a
Person der skriver i notesbog

Eksamensperioden nærmer sig, og det kan for mange være stressende. Der er nogle forventninger, man skal leve op til, og somme tider kan de virke uopnåelige. Dog handler det alt sammen om at have den rette indstilling og mentalitet. 

Du bør skabe nogle rammer for dig selv, der motiverer dig. Når du skriver eksamen, skal du huske at have et godt bord. Man kan fx købe sideborde.

Det hele skal ikke handle om eksamen 

Når man skriver eksamen, skal man huske at give sig selv pauser. Det hele skal ikke handle om eksamen. Når du laver noget andet, får du et rum til at tænke og bearbejde dit arbejde. Hvis man skriver 24/7, vil man blive træt, og det vil ikke resultere i et godt arbejde. 

Du kan fx gå en lang tur, hvor du lufter tankerne. Det er super vigtigt at komme ud i den friske luft under eksamen. Du kan også mødes med nogle venner. Her vil det være en god idé at tale om noget andet end eksamen. Det er vigtigt at få tankerne væk. Når man vender tilbage til eksamen igen, vil man måske have nye gode idéer. 

Person der læser bøger og drikker kaffe

Skab gode rammer 

Når du skriver eksamen, skal du skabe gode rammer. Gode rammer kan være meget subjektivt, og derfor skal du vide, hvordan du arbejder godt. Tænd fx nogle stearinlys og sæt dig til rette ved dit bord. Gør din lejlighed ren, så der ikke er noget, der kan forstyrre dig.  

Find din motivation 

Når man skriver eksamen, er det godt at have noget, der motiverer en. Du kan fx lave nogle mål for dig selv. Det kan også handle om, at du skriver om et emne, der motiverer dig. Det er ikke altid, at man kan vælge emner selv. Men hvis man har muligheden for at vælge selv, er det en god idé at lave eksamen om noget, der motiverer en. På den måde vil dit arbejde blive meget lettere, og du vil måske også blive hurtigere færdig. Det handler om at kunne fordybe sig i sin eksamen, og det kan man, når noget motiverer en.  

Sti i naturen

Det kræver hårdt arbejde 

Sidst, men ikke mindst, er der ikke andet at sige, end at det kræver hårdt arbejde at skrive eksamen. Det er ikke let at lave en eksamen, og det kræver, at man investerer en masse tid. Du er nødt til at sætte eksamen i første række, hvis du gerne vil opnå en god karakter. Når du er færdig, kan du slappe af. Husk på, at man ikke altid kan opnå en god karakter, men hvis man har gjort sit bedste, er det helt fint.