Vælg en side
123a

Alle voksne, der får sig et barn, har næsten uden undtagelse kun et ønske til det barn – at barnet kommer til at trives i sit liv. 

Men hvordan skal man som forælder hjælpe barnet på vej? 

Der er selvfølgelig alt det, I har læst i ventebøgerne, som I har læst, da I ventede barnet, men hvad så videre i livet. 

Kan I bare opdrage jeres børn efter bøger hele livet, eller hvordan vælger I at gøre det? 

I hvert fald kan det siges, at uddannelse er noget af det allervigtigste både for at kunne trives og i den grad for at få succes og penge på bankkontoen – mangler der så noget? 

Uddannelse

Uddannelse er en sag for sig

Stort set hvert eneste år optræder der en diskussion i aviserne, på de sociale medier og på tv-skærmene, hvor vores uddannelse bliver diskuteret. 

Det er dog aldrig, hvorvidt om uddannelse i sig selv er noget gode eller onde, det har vi allerede konkluderet, at det er et gode. 

For at opnå et succesfuldt liv er uddannelse nødvendig i dag. Skal du være landmand, skal du uddannes som landmand, skal du være folkeskolelærer, skal du uddannes som folkeskolelærer osv. 

Det er muligt at komme udenom uddannelsessystemet, men klart ikke at anbefale. Og det lader dog også til, at vi alle sammen er ret enige om, at uddannelse er ensidigt godt for den fremtid, unge mennesker skaber. 

Hvad er det så de diskuterer, når de tordner frem på skærmen? 

Det er den uddannelse, de unge får på deres uddannelse. Det er kvaliteten, det er mængden og det er, hvor meget dannelse der skal være og hvor meget fokus på arbejdsmarkedet der skal være.

Det rytmiske og motoriske evner

For hvis du sparker dit barn i gang på en privatskole, hvor der virkelig forventes, at dit barn leverer, er det langt fra sikkert, at fremtiden for dit barn ser lys ud. 

Der mangler trivslen. Der mangler glæden til de ting, der måske ikke bliver lagt lige så stor væk på i skolen. Det kunne være gymnastik, sport og at komme ud i naturen og opleve den på egen hånd og egne ben. 

Det kunne være babyrytmik Vesterbro, der kan give din baby en start på livet, hvor bevægelse i kroppen og sanserne – samt ikke mindst glæden – får et kæmpe løft. Det giver trivsel nu og i fremtiden.  

Glad_mor_og_barn

En hel opfattelse af verden omkring os

Det handler altså ikke entydigt om, at dit barn skal blive klog og dygtig i matematiktimen, hvis barnet skal have en god dejlig fremtid. 

Det handler mindst lige så meget om, at dit barn kan trives gennem hele livet, at barnet kan klare sig selv og kan holde humøret oppe, selv når skoletimerne driller.