Vælg en side
123a

Søvn er vigtigt og godt, så vi fungerer optimalt og kan yde vores bedste i dagligdagen og få mere energi. En anden grund til, at der er vigtigt med en god nattesøvn i hverdagen, er ens helbred. Din krop har brug for, at kunne lade op hen over natten, mens du sover. Hvis du ikke får nok søvn, vil kroppen derfor ikke få muligheden for at få ladet batterierne op igen. Men mange mennesker kan opleve vanskeligheder med at falde i søvn, hvis søvnproblemerne strækker sig over længere tid, kan det blive et alvorligt problem. Hjernen og kroppen har brug for optimal søvn.

Få en god nattesøvn uden problemer

Der kan være forskellige årsager til, at du lider af søvnproblemer. Det kan hænge samme med nogle ydre faktorer i dit liv såsom stress, sengemiljø, følelsesmæssige forhold, skift i sociale eller arbejdsmæssige forhold eller noget andet. Søvnproblemer kan også skyldes andre faktorer såsom skærm inden sengetid, kaffe, eller at du fylder hovedet med viden, som sætter gang i tankerne. Lige meget hvad grunden til dine søvnproblemer er, kan det være frustrerende. Derfor kan du afhjælpe dine søvnproblemer med nogle generelle råd som at gå i seng og stå op på samme tid hver dag, kun bruge sengen til at sove i, motion i løbet af dagen, undgå skærm en time for du skal have, undgå store måltider og mange andre ting, som du kan afprøve, så du slipper af med dine søvnproblemer.

Hjælpemidler til søvnproblemerne

Få en god rytme ind i den hverdag så du på den måde kan afhjælpe dine søvnproblemer. Du kan anvende hjælpemidler, der er gavnlige, hvis du gerne vil prøve noget andet mod dine søvnproblemer. Find et bredt udvalg af hjælpemidler såsom en sansedyne, sovemaske eller en pude, der lukker både lys og lyde ude