Vælg en side
123a

At finde den rigtige seng er meget individuelt, fordi der findes et hav af forskellige præferencer når det kommer til madrasser osv. Men der findes en seng til enhver højde, liggeposition og vægt. Du skal bare finde ud af hvad det præcis er, du leder efter. Så hvis du gerne vil sove godt, som de fleste jo gerne vil, så skal du først finde ud af, hvilke præferencer du har i forhold til hvilken type seng du vil have. En boksmadras er en nem løsning. Med sin indbygget træramme, skal du bare vælge et par passende ben og sætte dem på. Kontinentalsenge er meget populære, især fordi de er så indbydende at kigge på.

Kvinde der sover

En ordentlig seng er vigtig for livskvaliteten

En seng er ikke noget man bare lige går ud og køber. I hvert fald ikke hvis man vil have en der kan holde i mange år, og det vil man jo helst. Derfor er det vigtigt at du tænker dig om, før du tager en beslutning. Ordentlig søvn er vigtig for livskvaliteten, så derfor er det vigtigt at du overvejer hvilken fasthed din seng skal have, og hvilke funktioner du ønsker fra din topmadras.

Et par der ligger i deres seng og griner

Sådan vælger du fasthed og topmadras

Det er selvfølgelig individuelt om man kan lide at ligge hårdt, blødt eller midt i mellem, men der er nogle tommelfingerregler, som kan gøre det nemmere at træffe en beslutning. Vejer du eksempelvis under 75 kilo, vil du sandsynligvis blive glad for en seng med medium fasthed, fordi du ikke behøver lige så meget støtte som en på 100 kilo. En topmadras er kun noget værd hvis den er af god kvalitet. I så fald kan du finde en der passer til lige netop dine søvnbehov og ønsker.