Vælg en side
123a

Skal du til at i gang med at studere efter nogle års pauser? Det kan være svært at koncentrere sig derhjemme, men der nogle ting, man kan gøre, så man giver sig selv de bedste vilkår til det.

dame ved computer, studere, hjemmekontor

God ergonomi

At studere er et meget stillesiddende arbejde. Men med den rette indretning af bolig kan du passe på dig selv og din krop. Du skal først og fremmest have en kontorstol, du sidder rigtig godt på. Der er ikke en arbejdsstilling, der er den bedste, men det er vigtigt, at du kan sidde med en opret ryg, og at du husker at skifte stilling jævnligt. Det kan være rigtig dårligt for blodomløbet, hvis du sidder i den samme stilling hele dagen. 

Ligeledes er der mange med stillesiddende arbejde, der oplever at få ondt i nakke og ryg i løbet af en arbejdsdag. Dette kan også forebygges, hvis man sidder korrekt med ret ryg. Dernæst kan det være en god idé, hvis du har muligheden for at rejse dig i løbet af arbejdsdagen. Hold eventuelt pauser med at gå ture eller blot gå en tur rundt i huset. Du kan også investere i et hæve/sænke-bord, så du kan stå op og arbejde. 

Hav en god rutine

Det kan være svært at koncentrere sig i hjemmet, fordi der er så mange overspringshandlinger, der ligger rundt omkring. Det kan f.eks. være vasketøj, opvask eller rengøring, som lige pludselig kan blive sjovt, når man skal studere. Skal du derfor have det fulde udbytte ud af din arbejdsdag, er det vigtigt, at du har en god rutine. 

Du kan eventuelt lade dig inspirere af en tidligere arbejdsgang eller skabe din egen. Husk at inkorporere pauser i din arbejdsdag – de er meget vigtige, for de er også med til, at du kan arbejde bedre og mere fokuseret, når du gør det.

studere, hjemmearbejde, hjemmekontor

Den rette indretning af bolig

Det kan være svært med den rette indretning af bolig, når det kommer til at studere derhjemme. Det kan være en god idé, hvis du har mulighed for at indrette et hjørne til dig selv, hvor du kan sidde og studere. Vores omgivelser kan have en stor og positiv indvirkning på os, hvis vi bare indretter efter de rigtige formål. 

Indret et hjørne med ting, du har brug for, når du studerer: blyanter, overstregningstuscher, post-its og så videre – det kan sagtens være med til at påvirke, at du studerer bedre!

Læs mere på: https://livsstilsbladet.dk/.