Vælg en side
123a

Så er det måske på tide at finde en ny hobby! Og her skal studiet ikke forstås som en hobby, tværtimod. Men selvom man vælger et studie som man er glad for, så kan man godt køre fast i studielivet og det der hører med. Lange dage, uoverskuelige afleveringer og mangel på overskud. Her kan det være godt at finde en hobby, hvor man kan stresse af og tænke på noget helt andet.

Sport og idræt

En god hobby kunne være at begynde til en sport, eller melde sig ind i fitness. Det er en god måde at få brændt frustrationer og energi af, og så får du ovenikøbet også en flot krop. Hvis du ikke føler økonomien tillader et fitnessabonnement, så kan du også investere i noget træningsudstyr til derhjemme. Der findes et stort udvalg af træningsudstyr, som man nemt kan bruge hjemme, uden at det fylder alt for meget. Så kan du også nemmere presse træningen ind i dit skema, da du ikke skal ud af døren.

Den kreative hobby 

Er du enten ikke sportslig anlagt, eller har du allerede en del sport i livet, så kan du også vælge en mere kreativ hobby. Der findes mange hobbyer; du kan blandt andet hækle, strikke, male eller lægge perler. Særligt hækling og strik er blevet populært blandt unge, og det kræver heldigvis ikke meget udstyr. Du skal bare have noget garn og strikke/hæklenåle. Leder du efter noget godt garn, kan du blandt andet prøve Dale garn. Her er du sikker på at få garn i god kvalitet. De kreative hobbyer kan både være en mulighed for at være social med andre på samme tid, men det kan også være noget du laver derhjemme i din alenetid. 

Hvorfor er det vigtigt at have en hobby?

Mange kunne mene at det ville være bedst at slappe af på sofaen, hvis man stresser for meget i hverdagen. Men faktisk er en hobby tit en bedre idé. Hvis du ser tv, kan lyset og billederne være med til at stresse hjernen på en uhensigtsmæssig måde. På samme tid kan du også slappe så meget af, at hjernen giver plads til tankemylder – måske omkring studiet. I stedet skal du kaste dig over en hobby. Det kan være yderst afstressende og du giver din hjerne den ro den har brug for. Du koncentrerer dig ikke for meget, men alligevel nok til at undgå tankemylder.