Vælg en side
123a

Skal du til at begynde på en ny uddannelse? Stort tillykke! Det er dejligt at kunne forbedre sig selv lære meget nyt. Og så kan det endda have stor positiv indflydelse for din karriere og fremtid!

Men har du givet nogle tanker til, hvilken slags transport du skal vælge, når du tager hen til uddannelsesstedet? Her giver dig et overblik over de forskellige fordele og ulemper, der kan være ved de forskellige muligheder.

køre bil

Tag cyklen

Hvis uddannelsesstedet ikke lægger så forfærdeligt langt væk, så kan du altid overveje at hoppe på jernhesten for at komme derhen. 

En god cykeltur kan være rigtig rart, når man lige er stået op om morgenen. Den motion, du får ud af det, vil vække dig op og give dig rigeligt af energi til at komme godt igennem din hverdag. Og så er det desuden blot en smart måde at sørge for, at man holder sig i gang og i hvert fald får dagens motion. 

Samtidig er en god cykeltur meget miljøvenlig, da du ikke udleder nogle drivhusgasser. Og så er det endda også den billigste løsning!

Den største ulempe ved at hoppe på cyklen er naturligvis, at man dermed også skal cykle i hvert et slags vejr. Og i Danmark kan det hurtigt blive til en lidt blæsende eller våd fornøjelse alt afhængigt af, hvor du bor i landet.

Bilen?

Hvis du er så heldig at eje din egen bil, så er det så absolut også en god mulighed!

At tage bilen kan godt blive en smule dyrt i benzin og lignende. Men hvis du bor rigtig langt væk fra dit nye uddannelsessted, og hvis der ikke er gode bus- eller togforbindelser ud til stedet, så kan det være den bedste løsning for dig. 

Vær dog opmærksom på, at der kan opstå andre pludselig udgifter forbundet med din bil. Det kan for eksempel være, at du mister din nøgle eller at den knækker i låsen. I så fald skal der anskaffes en låsesmed. Klik her for at se hvordan du får fat I sådan en. 

cykel

Den offentlige trafik

Offentlig trafik kan også godt være en mulighed, hvis tog- eller busforbindelserne ligger godt i forhold til dig og dit uddannelsessted. Når man er studerende, kan man endda også få nogle gode tilbud, så man kan køre billigt med offentlig transport i hele ens studieperiode.

Den største ulempe er dog, at man er afhængig af den offentlige trafiks køreplan, og at man konstant vil være omringet af fremmede mennesker, når man pendler.