Vælg en side
123a

Uanset om du bor på kollegie, skolehjem eller i en lejlighed, så har du sandsynligvis ikke ret meget plads. De fleste studerende, der skal klare sig på en SU og måske med et fritidsjob, vælger i hvert  fald at bo småt for at spare penge. 

Er det også tilfældet for dig så får du her 3 gode indretningstips som kan hjælpe dig med at få mest ud af pladsen.

Sofa seng bord og knagerække

Vælg møbler med flere funktioner

Selv om du ikke har så meget plads, vil du sikkert gerne både have spisebord, sofabord, seng og skabsplads samt reoler osv. Her kan det være en stor fordel at vælge møbler der har flere funktioner sådan du kan flytte rundt på dem alt efter hvad situationen kræver. 

Et højdejusterbart Foldebord kan f.eks. både bruges til spisebord, sofabord, eller kontorplads, og så kan det hurtigt pakkes væk igen. 

Der findes rigtig mange senge med skuffer, skabe eller hylder under, og med lidt puder og tæpper kan en seng også sagtens erstatte en sofa.

En rumdeler kan gøre et værelse til to, og så kan den bruges fra begge sider, mangler du skuffer kan du sætte kasser ind i rumdeleren. 

Pige med rengøringshandsker

Brug alle kubikmeter, og ryd op

I stedet for at tænke kvadratmeter bør du tænke opad, hæng dine planter på væggene, eller ned fra loftet, i stedet for at stille dem på gulvet, hav hylder helt op til under loftet osv. så du udnytter lejligheden optimalt. 

Når du bruger plads opad, så får du meget mere ud af rummet end ved en traditionel indretning hvor det meste står på gulvet

Sørg for at holde alle større overflader i boligen ryddet, det giver et indtryk af mere plads. Smid de ting ud du ikke bruger, og sørg for at alt andet har en fast plads. Gem derfor også dine ting væk i skuffer og skabe, eller hæng dem op på væggen på knager. Der findes masser af gode opbevaringsmøbler som er beregnet til at hænge på væggen. Når der er ryddet op i dit hjem kan du også bedre koncentrere dig om studierne.