Vælg en side
123a

At vælge belysning til husets yderside kan være mindst lige så svært som at vælge belysning til huset yderside. Der er mange forskellige udendørslamper og mange forskellige funktioner. Der er med andre ord et hav af valg, du kan gøre dig, og derfor er det en god idé at vurdere sine behov, inden man shopper løs.

Lys på huset

Mange mennesker vælger at montere lamper på ydersiden af deres hus. Det giver et mere indbydende look, samtidig med at det fungerer fantastisk, når du kommer sent hjem fra arbejde og skal finde vej igennem en mørk have.

For at undgå et hus der er fuld af huller, bør man nøjsomt vurderer, hvad man vil have hængende, og hvor det skal sidde. Lamper, du vælger, skal gerne passe til husets stil. Her kan du enten vælge et skarpt og moderne udtryk, eller du kan komplimentere dit hus med en elektrisk lanterne.

Større glæde af blomsterbedene

Hvis du har brugt mange timer og penge på at få kvarterets flotteste blomsterbed, er det en skam, hvis den glæde bliver frataget dig, når solen går ned. Derfor kan du med fordel købe en håndfuld bedlamper, så dine blomster er oplyst hele døgnet.

Solcelle eller elektrisk

Vil man gerne spare lidt penge på elregningen, kan man købe solcellelamper. De kører udelukkende på solenergi, og på den måde undgår man også at skulle trække ledninger gennem sin have. Du kan altså stille lamperne i alle havens hjørner.

Til gengæld skal du sætte din lid til det gode vejr. Her skal man derfor kigge på, hvor vigtigt for haven lamperne er. Hvis du bare vil give et ekstra touch, bør du spare elregningen, men hvis lyset skal lede dig igennem mørket hver dag, er det mere sikkert med elektriske lamper.