Vælg en side
123a

Hvad skal du stille op med en masse gave, du ikke kan bruge til noget? Skal de bare ind i skabet og vente til, du engang smider dem ud?

Selvfølgelig skal de ikke det. Langt de fleste gaver kommer med et lille venligt tilgodebevis. Tag dog og brug det, kan du ikke få dine penge tilbage, er det selvfølgelig surt, hvis butikken ikke ligefrem er din kop te. 

Men faktisk vil du opleve at rigtig mange butikker gerne giver dig pengene retur. Så er det op til dig, hvad de penge skal bruges på. Der er helt sikkert noget, du kan købe, men måske også en investering? Her kan du læse om alt fra sokker til hundesenge.

Julegaver

Ting, du skal have

Lad os starte fra en ende af. Du har et væld af muligheder, mulige produkter, du kan spendere dine penge på. Det kunne være bambus strømper til de kolde vinterfødder eller hundesenge til din kære hund.

Det kunne også være gamerudstyr, der skal købes så hurtigt som muligt. Du mangler vel en varm sweater, der matcher dine nye varme sokker, gør du ikke? 

Det er altid produkter, du kan smide dine penge efter, og det gælder selvfølgelig også, når det kommer til din julegavepenge. 

Du var måske så heldig, at du faktisk fik alt det, du ønskede dig. Men hvad så med de gaver, der enten var for dyre, eller du bare vidste ville blive købt forkert. 

Se dig fri til at købe lige præcis de ting, du mangler. 

Strategi

Nydelse eller investering?

Du kunne også vende situationen på hovedet. Du har allerede det, du har behov for. Hvad så med at droppe den hurtige nydelse, du får, når du handler et par fede, nye bukser. 

Hvad med om du i stedet overvejede en større eller bedre investering. Det kunne være computeren, du ikke turde håbe på at få i julegave, og derfor ikke kom på ønskelisten. 

Der er nok ikke råd til den, selv hvis du byttede alle dine gave. Men hvad nu, hvis du fik dig en opsparing og kunne se frem til, at computeren snart blev din. 

Det nemme valg er at bytte gaven til en anden gave. Det svære valg er at se ud i fremtiden og gennemskue, hvad du faktisk blive gladest for på langt sigt. 

Investor

Omsæt din viden til praksis

Har du ikke tillært dig et trick eller to om, hvordan du forvandler penge til flere penge? Er det måske ikke der, hvor dine penge skal lægges? 

Der, hvor pengene kan vokse, og hvor de er spændende at følge med. Det kunne være en aktie eller en investering i noget, du bare ved bliver penge værd. 

De penge, du får de uønskede gaver, er en slags gratis adgang til en lærerig tur på f.eks. aktiemarkedet. Tag penge og se, hvad du kan forvandle dem til. 

Hvilken bedre mulighed har du? Hvis du taber dine penge, hvad har du så egentlig mistet, det var en gave. 

Det behøver ikke være aktiemarkedet, det kunne være en hvilken som helst investering, du kan se, kunne udvikle sig til noget specielt i fremtiden. 

Du har muligheden, så brug den. Den kommer ikke hver dag.