Vælg en side
123a

For mange kan det godt være en svær proces at gå i møde, når man først begynder på sit studie, men egentlig ikke rigtig har sat sig for, hvordan man har tænkt sig at studere.

Der er mange forskellige strategier og metoder til, hvordan du bedst kan optimere din studietid, men det vigtigste er, at du selv føler dig tilfreds med den, du vælger. 

Det betyder bestemt ikke, at det behøver at være svært for dig at komme i gang med studierne og vælge en god metode. Du kan bare tage fordel i at overveje forskellige ting, før du starter. 

Her er tre gode råd til, hvordan du bedst muligt kan optimere din studietid. 

Tag gode pauser

Pauser er utroligt vigtige, når du studerer. Din hjerne kan kun tage en lille bid information ind ad gangen. Derfor er det vigtigt at huske, at uanset hvor meget og hvor grundigt, du studerer et emne, har din hjerne altså brug for en pause i ny og næ for at slappe af og ”gemme” de ting, du har lært.

Du kan med fordel her bruge flere forskellige metoder, som der også er mange andre mennesker, der har brugt i deres liv og draget stor tilfredshed fra.

Prøv at have en fast rytme i din studietid, så du aldrig løber tør for energi, og prøv også at have et fast tidspunkt på dagen, som du afsætter til udelukkende studietid uden distraheringer eller overspringshandlinger.

Du kan med fordel også finde en god ven eller kammerat fra studiet, som du kan mødes med og studere med. Du kan eventuelt også udelukke det til pauserne, så I kun mødes, når I aftaler det i jeres pauser.

Det kan være en god motivation at vide, at det trods alt er en fælles indsats, og at I forbedrer jer med en fælles hjælp.

Hav et åbent sind

Prøv at have et så åbent sind som muligt og forsøg på bedst mulig vis at være kreativ med din studieproces.

Mange opdager slet ikke, hvilken metode, der virker bedst for dem, fordi de ikke tør at kaste sig ud i den.

Giv de forskellige metoder en chance hver, indtil du har fundet én, der passer rigtig godt til dig. Det er ikke svært at eksperimentere med dem, for du skal bare lytte efter, hvad din krop og hjerne fortæller dig virker og ikke virker. 

Hav styr på økonomien

Det kan være en virkelig god idé at have styr på økonomien, mens du studerer, så du ikke behøver at stresse sidst på måneden. 

Find et billigt regnskabsprogram her og høst frugterne af et godt økonomisk overblik.

Når du studerer, kan du med fordel anse det som et fuldtidsjob, hvor du egentlig ikke rigtig har tid til meget mere ekstra arbejde udenfor.

Det kan selvfølgelig blive nødvendigt at arbejde lidt ekstra, men prøv at se, om du kan få nogle faste arbejdstider.

Du skal nok få en god og lærerig studietid, og husk, at det aldrig er forkert at spørge en ven eller studiekammerat om råd eller hjælp.