Vælg en side
123a

Under cornatiderne, er det vigtigt at passe på sig selv og andre. Dette betyder dog ikke, at man bare skal være på sit værelse pakket ind i bobl plast, bare fordi man ikke kan forlade landet. Der er mange ting at opleve i Danmark. 

Nu hvor vi stort set er fanget i land, kan vi lige så godt opleve Danmarks smukke natur og spændende kultur.

Skulptur Danmark

Jylland

Jylland er kendt for det smukke Vesterhav. Det er et stort hav der flugter ned ad Vestkysten. Der er store bølger, blæst, strand. Det er et herligt sted. I Esbjerg er der Mennesket Ved Havet. Det er en skulptur, der består af 4 store hvide mænd. De sidder ned og kigger ud på Vesterhavet. De er kæmpestore. Mange tager billeder ved dem og med dem. Man kan lige så godt hoppe i bilen og tage et roadtrip til Esbjerg og se denne smukke, kendte skulptur. 

Udover Mennesket Ved Havet, er der også forlystelsesparker i Jylland, som kan være nogle sjove oplevelser i Danmark. Dem kan man besøge, hvis man er til det. Der er for eksempel Djurs sommerland, Legoland og Fårup sommerland. Det er vigtigt at hygge sig med venner og familie i ferien. Kvalitetstid med familien er absolut essentiel. Det er ikke det eneste, der er af oplevelser i Danmarks fastland. Jylland er meget stor og fyldt med potentielle oplevelser og seværdigheder.

Odense

Fyn

”Fyn er fin”. Ja, absolut rigtigt. Fyn er super fin og hyggelig. På Fyn er der Egeskov slot, som ligger på Egeskov. Egeskov har mange forskellige markeder, alt afhængig af årstiden. For eksempel har de et fantastisk hyggeligt julemarked, som absolut skal opleves mindst en gang. 

Udover det, er det Fyn, H.C. Andersen er fra. Mere præcist, så er det Odense han er fra. Hans hus, er blevet lavet til et museum, så man kan opleve, hvor en af Danmarks største tidligere forfatter blev født. Der er mange oplevelser og museer på Fyn. Det er om at være kulturel og lære noget om sit eget land i ferien og eventuelt weekenden også. Det er altid rigtig spændende at lære, hvad man kommer fra, og hvad historien om det land, man bor i historie. 

Miniature park, Nyhavn

Sjælland

På Sjælland er der Danmarks hovedstad, som man ikke burde gå glip af at opleve. I København, ligger Tivoli, som er en forlystelsespark. De pynter op til jul og giver en hyggelig fornemmelse af julen. Selv, hvis man ikke er specielt vild med vilde karruseller, kan det stadigvæk betale sig at gå en tur i Tivoli. 

Udover dette er der mange oplevelser på Sjælland. Der er for eksempel Gammel Højerup Kirke, som ligger på en kløft tæt på vandet. Der er noget historie bag, som er overraskende spændende. Noget af kirken faldt faktisk engang i vandet. Der er meget mere at vide om kirken og Sjælland, end blot dette. 

Derudover er der i Danmark mange forskellige små øer rundt omkring, som er rigtig hyggelige at sejle til og se. Det er ikke til at modstå så dejligt et land som Danmark.