Vælg en side
123a

Der er lige nu mange ting, der bliver udskudt. Bryllupper, arrangementer – og ikke mindst AMU-kurser. Covid-19 har haft en stor betydning for mange ting, og det kan være svært at blive ved med at holde ud, men det bliver vi nødt til. Hvordan beskytter du dig selv og andre, når du skal rundt omkring? Her kan du læse mere om de forskellige redmedier, du kan bruge, når du skal beskytte dig selv og andre mod Covid-19. 

beskyttelsesdragt, ansigtsskærm, mundbind

Reglerne

Den 28. oktober 2020 offentliggjorde sundhedsministeriet krav om mundbind og vesirer i offentlige rum. Dette blev et krav for at mindske smitten af den verdensspredte pandemi Covid-19. Siden offentliggørelsen er der kommer flere remedier på markedet, som man kan vælge mellem, når man skal beskytte sig selv og andre. 

Mundbind

Du kan naturligvis vælge at bruge mundbind, når du skal beskytte dig selv og andre. Man kan både købe engangsmundbind, men man kan også vælge at købe et genanvendeligt et, der naturligvis er lidt bedre for miljøet end de andre. Ulempen ved mundbind kan dog være, at huden har svært ved at ånde inden under masken. Der er nogle, der har haft udfordringer med, at deres hud begynder at slå ud, fordi porrerne stoppes til, hvis de har masken på i lang tid. Det kan f.eks. være, hvis man skal langt med offentlig transport – så kan porrerne nå at stoppe meget til undervejs. Der er heldigvis andre remedier, man kan bruge, som også 

kursus, bøger, læring, uddannelse

ansigtsvesir

Hvis du har problemer med din hud, når du bruger mundbind, så kan du vælge i stedet for at bruge en ansigtsvesir. Vi ved stadig ikke, hvordan det kommer til at foregå, når landet åbner lidt mere op, og skal du f.eks. på et AMU-kursus, så er det ikke udelukket, at det kan være, du skal bære beskyttelse under kurset. Hvis det er tilfældet, og du har udfordringer med, at din hud slår ud, så kan du vælge at benytte dig af en ansigtsvesir. Et ansigtsvesir kan desuden være smart for dig, der bærer briller. Brillebrugere har nemlig rapporteret, at deres briller dugger til, når de bærer mundbind. Luften man ånder ud, kommer nemlig ud lige under øjnene, som gør, at brillerne dugger til. Det kan du undgå, hvis du bærer et ansigtsvesir. 

Mundvesir

Et ansigtsvesir kan dog være et lidt voldsomt remedie at have på. Du kan derfor i stedet for vælge at bruge et mundvesir. Et mundvesir er et lille plastikvesir, der dækker næse og mund. Mundvesir lever op til de krav, der er sat til beskyttelse af dig selv og andre i det offentlige rum. Dette kan være en løsning for dig, der hverken vil bære mundbind eller ansigtsvesir.