Vælg en side
123a

Rengøring kan optage en del tid i mange hjem. Det er for de færreste en opgave som de ser frem til, selvom man kan nyde det, når hele boligen skinner igen. Det er forskelligt fra hjem til hjem, hvor ofte der er behov for at blive gjort hovedrent. Nedenfor er samlet en rengøringsguide med et par tips og tricks til, hvordan og hvor ofte man som hovedregel bør rengøre forskellige dele af sit hjem.  

Gulvask

Daglige opgaver

Der findes et par ting du kan gøre for at få dit hjem til at fremstå rent og ryddeligt i hverdagen. Eksempelvis er det en god idé at lufte ud i din bolig hver eneste dag, for at skabe et godt indeklima i din bolig. Helst skal du forsøge at skabe gennemtræk. Ved at gøre dette får du fjernet den fugtige luft, der er i din bolig, og du mindsker derved bl.a. risikoen for fremvæksten af skimmel i dit hjem. 

Ønsker du, at dit hjem altid fremstår ryddeligt er der en lille ting du kan gøre hver dag. For at opnå et hjem, der ikke roder kan det være en god idé at sætte omkring 15 minutter af hver dag til oprydning. Ved at lave en let oprydning hver eneste dag vil du næsten ikke kunne nå at rode i dit hjem før du rydder det op igen. Dette kan også få oprydning i dit hjem til at fremstå mere overskuelig, da du ikke skal bruge flere timer på oprydning på én gang. 

Sengetøj

Hvor ofte bør du gøre rent?

Det er forskelligt fra rum til rum og overflade til overflade, hvor ofte du ideelt set bør rengøre det. Generelt er det en god idé at lave en grov rengøring hver anden uge. Under denne rengøring er det en god idé at tørre overflader af for støv, støvsuge og vaske dine gulve. Der er dog ting i dit hjem der bør blive rengjort oftere, men også ting der ikke behøver lige så jævnlig rengøring. Eksempelvis bør du skifte dit sengetøj ca. en gang om ugen eller en gang hver anden uge. Sveder du meget eller har du lige været syg, er det dog en god idé ikke at lade der gå for længe, før du skifter dit sengetøj, da bakterier kan hobe sig op i tekstilet. En ting der ikke kræver lige så hyppig rengøring, er dit køleskab. Dette bør du gøre rent omkring én gang om måneden.