Vælg en side
123a

Når du tager et AMU-kursus, vil du ofte være tilbage på skolebænken for en tid. Hvis du har været på jobmarkedet i mange år, kan det være ekstra hårdt at skulle tilbage til læsning og undervisning. Det kræver derfor disciplin og vilje, hvis det skal lykkedes med det gode humør i behold.

Her kan du læse gode råd til, hvordan du bevarer motivationen og overskuddet under kursustiden.

scrabble tilbage til skole

Planlæg dig ud af stress

Har du et familieliv, der også skal passes ved siden af dit AMU-kursus, så er planlægning alfa omega. Det kan være nødvendigt, at du udvider dine kompetencer med et kursus under jobsøgning eller i forhold til en eksisterende arbejdsplads, men det skal også være realistisk.

Sørg for at få planlagt de uger, hvor du går på kursus, så du har tid til både at tage dig af læsning, undervisning og opgaver i hjemmet. Det kan gøres enkelt ved simpelthen at lave en overskuelig kalender, så både du selv og dine familiemedlemmer kan følge med i, hvor langt du er i processen.

Sørg for god søvn og motion

Det kan synes som børnelærdom, men når du skal lære nyt, så er søvn en afgørende faktor for, om du også formår at huske alt det, du har lært. Derfor bør du passe lidt ekstra godt på din krop under et kursus, så du får det optimale ud af det. En sund krop og et sundt mentalt helbred følges nemlig ad.

God søvn hjælper på din hukommelse og indlæring, men motion har også en positiv indvirkning på din indlæringsevne. Hvis du har mulighed, så få pulsen op i 30 minutter om dagen, som anbefalet – selvom det måske ikke altid passer ind i planerne.

Skab hyggelige rammer i hjemmet

Når du kommer hjem efter en lang dag, så er det altid rarest at komme hjem til et sted, der emmer af afslapning og hygge. Særligt når undervisningen kræver ekstra energi både fysisk og mentalt, sikrer hyggelige rammer en behagelig hjemkomst. Sørg selvfølgelig for at have en dedikeret arbejdsplads, hvor du kan læse op.

Derudover skal du gerne have steder, hvor du kan slappe helt af. I sommermånederne kan en skøn terrasse med lanterner og loungemøbler være det perfekte sted at trække ud, når du trænger til at slippe dagligdagens mange nye udfordringer.

sol og strand

Hold helt fri i weekender og ferier

Et AMU-kursus er oftere af kortere varighed, men det betyder også et mere intenst forløb. Derfor er det en rigtig god ide, at du sørger for at holde fri, når du endelig har fri. Hvis du leder efter et dejligt afbræk, så klik her og se spændende og afslappende rejser. Det giver mulighed for, at det lærte stof også kan nå at bundfælde sig, før du skal i gang med en ny uges intens undervisning.

En kort ferie eller et ophold et dejligt sted i Danmark kan give fornyet energi og overskud, så du igen er klar til at optage ny viden. På den måde kører du heller ikke sur i det kursus, som du skal bruge tid og energi på.