Vælg en side
123a

Mange forældre kender til det. Det er svært at få aktiveret sine børn. Børns aktivitetsniveau er faldet drastisk de seneste år, og det er ikke en god udvikling. Det er virkelig vigtigt, at man som barn får en masse motion. Hvis du vil dyrke motion med dit barn og tracke jeres aktivitet, kan du finde sportsure og mange andre smarte modeller hos Designerure.dk.

Det forholder sig sådan, at når man er barn og dyrker motion ikke kun bliver sund nu og her. Når man dyrker motion som barn, ligger man også et grundlag for resten af sit liv. Det samme gælder mad. 

Barneløb

Dyrk motion med dine børn

Det er vigtigt for dit barn at dyrke motion. Men hvis du ikke gør det, hvorfor skulle barnet så? Sørg for at være et stærkt forbillede for dit barn, og gør det til en selvfølge, at I dyrker motion sammen. En god måde at få dit barn aktiveret på er at finde en sportsgren de synes, der er sjov. 

Man kan jo altid spille fodbold i haven, men det er altså ikke det eneste. Der er efterhånden mange alternativer til fodbold. Nogle børn står på løbehjul andre på rulleskøjter. Det vigtigste er egentlig at du viser interesse i dit barns interesser. Særligt når det har med motion at gøre.

Dit barn søger din anerkendelse. Det vil sige, at hvis du giver dit barn din anerkendelse, når barnet dyrker motion, vil barnet automatisk komme til at dyrke mere motion for at få mere anerkendelse. 

Leg aktive lege

Selvfølgelig er det vigtigt at dyrke motion, men hvis dit barn ikke er gammelt nok, kan det være svært at løbe rundt på en fodboldbane eller overhovedet stå på et løbehjul. Her kan det være smart at finde nogle aktive lege til dit barn i stedet. 

Som forældre med børn i denne alder er det vigtigt, at du tager styring her og viser barnet, at I har det sjovt med at lege. Det behøver ikke at være svært. Du kan sagtens bare lege, lege som fangeleg og stadigvæk have det rigtig sjov med dit barn. 

Hvis du gerne vil investere lidt i det, kan du finde legetøj, der aktiverer dit barn her. 

salat

Lav sund mad der smager godt

Dit barns kost er også virkelig vigtigt for dets sundhed. Når du laver mad til dit barn, er din opgave som forældre at få lavet noget mad barnet kan lide, der også er sundt. Her kan det være smart at skjule grøntsagerne. 

Hvis dine børn er over fem, har de måske allerede hørt det forkerte stigma om, at grøntsager skulle smage dårligt. Hvis dit barn har det sådan, kan du med fordel sørge for at skjule grøntsagerne i maden.