Vælg en side
123a

Når man er under uddannelse, kan det være svært at finde overskud i budgettet. Men det er flere ting, du kan gøre for at sikre, at der også er plads til selvforkælelse. Det er utroligt vigtigt, at der også er plads i budgettet til selvforkælelse, da det ellers bliver alt for surt at skulle uddanne sig. Det er fedt at få en uddannelse, og det er fedt at blive klogere, og derfor skal man også have mulighed for at leve godt under sin uddannelse. 

Budget

Lav et budget

For at være sikker på at du har penge til at forkæle dig selv med, er det en god idé at lave et budget. Med et budget ved du, hvor mange penge du bruger hver måned på diverse faste udgifter, og du ved derfor også, hvor mange penge du har til dig selv. Det giver derudover en stor frihed, at man ikke behøver at tænke på, om man nu har penge nok til alle regningerne. Når man har et budget, har man fuldstændigt styr på, hvor mange penge der kommer ind, og hvor mange penge der går ud igen. Du kan selv styre dit budget, men du kan også få banken til at hjælpe dig med at lave et budget. Dermed kan du få en budgetkonto, hvor pengene til dine faste udgifter automatisk bliver ført over til. Det er utroligt smart, og du behøver derfor ikke engang selv at bøvle med at overføre pengene. 

Få et studiejob

Hvis du synes det kan være svært kun at leve på SU, kan det derudover også være en god ide at få et studiejob. Hvis du er på efteruddannelse, ville det være utroligt dejligt, hvis du fik din løn med fra din arbejdsplads, så du har mere overskud i budgettet under uddannelse. Men med et studiejob sikrer du, at du har nogle ekstra penge på lommen, som du kan bruge lige som du har lyst til. Du kan f.eks. bruge dem på øl med vennerne, eller du kan købe det flotte Jaguar J860/D ur, som du så godt kunne tænke dig. Hvis du finder et studiejob, er der derfor større mulighed for at kunne forkæle dig selv under uddannelse. Det vigtigste er dog at arbejdet ikke fylder for meget, så man har tid til at fokusere på sin uddannelse. 

Studiejob

Tjek tilbudsaviserne

En anden måde at få lidt ekstra plads i budgettet på er ved at tjekke tilbudsaviser, inden man handler. Der kan være utroligt mange penge at spare på tilbud, og det er derfor godt givet ud, hvis man lige tjekker tilbudsaviserne. Hvis der er noget lækkert kød eller grøntsager på tilbud kan man derudover også købe det ind til fryseren, så man har det, når man skal bruge det. På denne måde kan man spare nogle penge på sine indkøb, som man i stedet kan bruge på selvforkælelse.