Vælg en side
123a

Takket være SCIP databasen er det muligt aktivt at søge viden om farlige kemikalier i produkter. En SCIP registrering kan derfor ses som en protokol over farlige kemikalier, som gerne skal undgås – eller om ikke andet behandles korrekt. I 2021 trådte en lov i kraft, der skal sikre at virksomheder indberetter om giftige stoffer og kemikalier i forskellige produkter. Et ansvar der nu er pålagt de respektive virksomheder og som skal overholdes grundigt. Dermed er der skabt en håndbog for, hvordan problematiske kemikalier, som enten er giftige eller farlige, bør håndteres. Derudover kan man som forbruger også få indsigt i, hvad ens nyerhvervede produkt indeholder. En viden der kan være ganske brugbar. 

Kvinde på kursus

Hvorfor er det godt at vide, hvad ens produkter indeholder?

Det er godt at vide, hvad dit produkt indeholder, således du ved, hvordan du skal håndtere det. Det kan være i måden, du anvender dem på eller i måden, du skiller dig af med dem. Den nye lov har derfor til formål at sikre en gnidningsfri proces, hvor der med en korrekt håndtering skabes større sikkerhed for alle omkring produktet – og i særdeleshed de giftige eller farlige kemikalier. 

Hvordan ved man hvilke kemikalier, der er tale om? Og hvordan håndterer man disse?

Det kan være svært at vide som almen borger. Vi får nemlig ikke alle tilbudt et kursus som en slags forklaring på den nye lov og håndteringen af denne. Heldigvis kan du som almen borger søge information på nettet vedrørende hvilke kemikalier, det drejer sig om. Derudover bliver du også trygt og sikkert guidet gennem selve registreringen, således denne del af processen foregår korrekt og de rette og nødvendige informationer er at finde. 

En mand der skriver

Ønsker du at vide mere om forskellige kurser i blandt andet sikkerhed og kontrolindsats?

Der kan være mange gode grunde til at opsøge mere kompetent viden vedrørende enten sikkerhed eller kontrolindsats. Det gør, at du er bedre klædt på til at håndtere opgaver af sådanne karakter. Går du med en drøm om at realisere dette, kan du med fordel besøge hjemmesiden. Her finder du en lang række relevante kurser, der har til formål at undervise i netop kontrolindsats og sikkerhed. Dermed har du også chance for at øge din viden om netop SCIP og registreringen af dette. Det er der mange gode grunde til at gøre. Besøg hjemmesiden og find ud af hvordan dette kan præge din fremtid.