Vælg en side
123a

Når du skal booke en festival, er der flere ting du skal bruge for at gøre festivalen eller det store arrangement til noget helt særligt. En masse mennesker foran en scene på en tilfældig mark er potentielt virkelig farligt. 

Du har måske set og hørt om Fury-festivalen. Hvis du ikke kender til den, kan den vel beskrives som den værste festival nogensinde. 

Gæsterne have intet sted at sove, ingen transportmuligheder væk fra øen og ingen mad. Det var nærmest en fangelejr for velbetalende gæster – så skal jeres ikke være. 

mad bod

“Book them, and they will come”

Det gamle filmcitat må guide jer. Måske er det ikke helt så simpelt for alle os dødelige, der ikke har en rocklegende til at guide det perfekt set af mennesker og bands mod vores arrangement. 

Derfor må du her lægge en masse energi. Energi kan også omsættes til penge. Spørgsmålet for mange store event og festivaler er selvfølgelig, hvordan får vi råd til at booke de kunsterne, som folk gerne vil høre, samtidig med at vi kan betale alle de tonsvis af andre udgifter, vi har. 

I Danmark vil det oftest afvikles ved, at personale i stor stil arbejder gratis for at så opnå en billet. Hvordan I arrangerer det til jeres event, må I finde ud af. 

I hvert fald er det allerførste punkt, at I har noget at vise frem. Hvis I booker en plads, finder mennesker, finder campingtoilet, finder madboder osv. Er der super? Hvis der ikke kommer musik fra kunstnere, som disse mennesker vil høre, så er der ret beset ingen festival, intet stort arrangement. 

Så fokus i starten skal være på at finde navne, I har råd til at og kan komme i kontakt med. 

Sikkerhed, sikkerhed, sikkerhed 

Næste skridt at finde et sted, hvor I kan og må være. Der er en masse tilladelser og ting, der skal søges af myndighederne for overhovedet at må holde så stor en begivenhed. 

Bagefter skal I have styr på sikkerheden. Her vil I ikke kunne gøre det ved bare at finde nogle frivillige, som sørger for at alle går den rigtige vej og forholder sig ro der og der. I skal have et sikkerhedsteam og nogle, der faktisk har forstand på, hvad der sker hvis og hvis og hvis. 

En masse mennesker samlet sammen kan ende utrolig galt, hvis der ikke er styr på sikkerheden. 

brag

Komfort og orden på arrangementet

Nu kan I begynde at tænke på, hvordan jeres arrangement så overhovedet skal se ud. I skal have noget visuelt at vise frem på festivalen som på hjemmesiden. 

I skal have fat i nogle mennesker, der vil komme at sælge mad. I skal have bygge nogle scener, fundet højtalere. I skal have sat hegn op, fundet campingområder og toiletter til samme. 

I skal have styre på, hvad der skal være hvor og hvorfor. Det skal give mening for jer, der skal administrere og arbejde der. Og vigtigst af alt skal det give mening for de mennesker, der betaler for at komme til festen og høre musikken. 

Held og lykke.