Vælg en side
123a

Hvad enten du står overfor at skulle starte på et AMU-kursus eller en længerevarende uddannelse, så kan studiestart give anledning til sommerfugle i maven. Spørgsmål om hvem de andre studerende er, om lærerne er søde og om undervisningen vil være svær, tårner sig op inde i hovedet, inden man tager afsted på sin første dag. Du får fem gode råd til, hvordan du får en succesfuld studiestart lige her. Følg dem og så skal din første studietid nok blive god. 

Studerende ved computer

1. Vær venlig og åben

Du giver et godt førstehåndsindtryk, hvis du møder smilende op på din første dag. Vær venlig overfor alle du møder og hav et åbent sind. Spørg mere, end du taler. Folk vil altid gerne tale om sig selv, og de føler sig godt tilpas i dit selskab, hvis du er typen, der vil lytte. Du behøver ikke danne dig et indtryk af, hvem du bedst kan lidt og hvem du ikke bryder dig om allerede på din første dag. Vær sød og rar overfor alle. Så kan du altid vælge dine bedste venner senere.

2. Hav styr på dit udstyr

Vær sikker på, at du har helt styr på det udstyr, som du skal bruge. Har skolen f.eks. udsendt en bogliste, er det en god idé at have styr på bogindkøbene inden studiestart. Er det nødvendigt at have en computer og en printer, så sørg for at der er styr på både PC og Brother lasertoner inden din første dag. 

Bøger

3. Kom i god tid

Der er ikke noget værre end at komme for sent på sin første dag. Du kan være helt sikker på, at alle øjne lander på dig, hvis du kommer for sent og må brase ind i klasselokalet, efter alle allerede har sat sig. Er du sent på den, er der også risiko for, at du vil komme til at stresse på vej mod skolen. Og det er en ærgerlig situation at sætte sig selv i på den allerførste dag.

4. Tag pænt tøj på

Det kan måske virke mindre vigtigt, men ikke desto mindre har du det godt, hvis du føler dig godt tilpas i pænt tøj. Sæt håret og få lavet et sæt flotte negle med gellack. Hvis du føler dig ovenpå rent udseendemæssigt, så kommer du også til studiestart med en behagelig attitude.

 Studietilbehør

5. Hav det sjovt

Det vigtigste råd: Slip forventningerne til dig selv og nyd dagen.