Vælg en side
123a

Uanset hvilken uddannelse eller kursus du er på, er det vigtigt at få det nødvendige udbytte af den tid og kræfter du bruger på at uddanne dig. Alle ved, at uddannelse er hårdt og krævende, men også meget givende. Både professionelt, men i særdeleshed også personligt. Her får du et par tips til, hvordan du kan blive en bedre studerende, og derved få mest ud af din uddannelse.

Nyheder

Følg med i verdens udvikling

En af de bedste måder at forbedre den viden du får fra din uddannelse eller kursus, er ved at følge med i den internationale og nationale nyhedsstrøm. At sætte sig ind i de begivenheder der foregår verden over, vil bidrage til at gøre dig til et mere dannet menneske. At gøre sig klogere på verdens udvikling er også en god måde at sætte din egen uddannelse i perspektiv. Er der noget fra din uddannelse, der giver en bestemt vinkel eller et unikt perspektiv på debatterede emner i samfundet? Det er her du kan finde ud af, hvordan din nye viden kan bruges i praksis. Er du på udkig efter en god og gratis kilde til nyheder, kan eusiden.dk være et godt bud. Hvis ikke man er vant til at læse nyheder, kan det hurtigt bliver overvældende. Så tag det med ro, og start med at gøre det til en vane at tjekke et nyhedsmedie en gang i mellem. 

Opret en studiegruppe

Studiegrupper er populære, og det er der gode grunde til. Det kan være meget isolerende og udfordrende, at læse og forstå emner på egen hånd. Med en studiegruppe får du mulighed for at diskutere det lærte stof med andre, så I som fællesskab kan forstå og indlære det bedre. En studiegruppe er også en oplagt mulighed til at få og vedligeholde et socialt fællesskab. Selvom pointen med gruppen umiddelbart er faglig, så er det sundt at have et fællesskab man nemt kan relatere sig til. 

Studiegruppe

Strukturer din dag

At være under uddannelse kræver ofte en stor mængde disciplin, for at man får studeret stoffet til de nødvendige deadlines. Derfor er det essentielt, at man kan strukturere sin hverdag optimalt. En metode der ofte nævnes i forbindelse med læsning eller opgaveskrivning, er pomodoro-metoden. Metoden går ud på, at man sætter en timer for, hvor lang tid man vil studere, og så holder man pause når tiden er gået. På den måde sikrer du dig, at din studietid bliver brugt fornuftigt. Det er også vigtigt, at resten af din dag er planlagt i sammenspil med dit studie, eksempelvis hvis du har arbejde. Husk dog også, at sætte tid af til at slappe af. Selvom der er meget man skal nå i hverdagen, er det vigtigt at passe på sig selv for at undgå stress.