Vælg en side
123a

Hvis du har en tendens til at være lidt af et rodehoved og du gerne vil gøre op med denne uvane inden du skal starte på dit kursus, så ved du allerede at det kun kan gå for langsomt med at komme i gang. Du skal både at opsat systemer og du skal nå at tilvænne dig dem. Din største udfordring er ikke engang nævnt endnu, for det er du allerede godt klar over. Nej! Dit egentlige problem er mere; hvor skal du begynde?
En af grundene til, at du er uorganiseret, kan skyldes stress og travlhed. Derfor er det en god ide at finde en lækker ferie hos https://feriespotter.dk, inden du starter på dit kursus.

Arkivreoler

 

Tænk ikke ud ad boksen; men tænk i bokse

 

En af de meget traditionelle måder at få styr på sine ting på, er ved at inddele dem i diverse former for kategorier, og kategorierne vil oftest have underkategorier. Tag noget så simpelt som papirer. Her er ting som kan smides ud, der er underretninger fra ejendomskontoret, gamle kvitteringer fra dagligvareindkøb m.m. Det er en kategori. 

Så er der papirer der skal beholdes. Dette kan være garantibevis på dit nye tv, nogle gamle noter fra tidligere kurser og studier, såvel som andre papirer der forventes at få sin relevans en dag i fremtiden. Alle disse kan du inddele i forskellige kategorier afhængig af om det handler om budget og bank eller almen hverdag og jobrelateret, og lægge dem i hver sin retmæssige opbevaringsboks, hvortil dit ønskede system langsomt fremmaner sig. 

Person ved boghylde

 

Invester og hold fast

 

Ligesom du kan købe nogle solide bokse der passer godt til dine hylder, så kan du sagtens købe dig ting som etiketteprintere, skrivebordsskuffer og lignende som skal gøre systemet lettest muligt for dig. Ved at bruge lidt på at kunne holde alle tingene adskilte, vil ikke bare være en investering for dig, men det vil med tiden også danne et bedre overblik for dig. 

Holder du fast og er konsekvent med dit system uden at ”ordne det senere”, så vil du hurtigere finde vanen, der gør dig klar til dit nye kursus. Ved at udprinte labels som fortæller dig hvad du gemmer i de forskellige kasser, vil du samtidig med det kunne finde tingene hurtigere end du nogensinde har kunnet gøre det før.