Vælg en side
123a

Uddannelse er for alle og alle bør have adgang til at kunne tage til forelæsninger, gruppesamtaler og meget mere. Men det kan nu være svært, hvis man har problemer med ens fysiske eller psykiske helbred. Heldigvis er Danmark et land hvor man kan få ret mange hjælpemidler og hvor skolen ofte vil støtte godt op om en. Læs mere her for at blive klogere på dine muligheder. 

Hånd og hjælpemidler

Har du problemer med mobiliteten?

Det første du bør gøre er at tage en god snak med din læge om dine forhåbninger om at kunne tage dig en uddannelse. Det er altid en god ide at gøre, da din læge dermed kan informere dig om dine muligheder og hvor du kan søge mere information. Og han eller hun kan naturligvis også give deres gode råd om, hvordan du skal klare tingene. De har trods alt ofte en del patienter der lige som dig har deres problemer men stadig vil passe et studie eller job.

Det kan især være en god ide at tage en snak med lægen, hvis mobiliteten især er noget som volder dig besvær. Man bliver ofte nødt til at bevæge sig frem og tilbage for eksempel til de forskellige klasselokaler, hvis man tager en uddannelse. Og det er derfor en god ide at undersøge sine muligheder. 

Hvilke hjælpemidler du har brug for kommer meget an på din unikke situation. Nogle gange for eksempel få meget gavn af et exoskelet, imens andre har det bedre med en kørestol eller krykker. Det er blandt andet noget din læge kan hjælpe dig med at navigere i. 

Kørestol

Tag en snak med skolen om dine vanskeligheder

Det er dernæst vigtigt at tage en snak med din skole omkring tingene. De forskellige uddannelsesinstitutioner rundt omkring i landet er som regel godt vant til at tilpasse tingene til deres elever. På den måde kan folk med sundhedsproblemer også få sig en uddannelse.

Det er lige meget om det er det mentale helbred eller det fysiske der volder dig besvær. Det er altid bedst at tage en snak med din skole omkring tingene, så de på bedst mulig vis kan støtte op om dig. De vil jo også gerne have, at du gennemfører uddannelsen.